Мерошина Дољевац Гаџин Хан Ражањ Алексинац Сврљиг Нишка Бања Црвени Крст Палилула Пантелеј

vlada-srbije

bannerskupstina

ministarstvo_pravde_i_drzavne_uprave 22

bannereuprava

portal_javnih_nabavki

NIŠAVSKI UPRAVNI OKRUG

logoUpravni okrug je područni centar državne uprave koji obuhvata okružne područne jedinice svih organa državne uprave koje su obrazovane za njegovo područje. Nišavski okrug Niš je osnovan 1992 godine na osnovu Uredbe o načinu vršenja poslova ministarstva i posebnih organizacija van njihovog sedišta("Službeni glasnik RS" broj 3/92) a njegova transformacija u Nišavski upravni okrug je izvršena na osnovu Uredbe o upravnim okruzima("Sl.glasnik RS"broj 15/06).Nišavski okrug čine grad Niš i opštine Aleksinac, Doljevac, Merošina, Ražanj,Gadžin han i Svrljig kao i gradske opštine Medijana, Pantelej, Crveni krst, Palilula i Niška banja. Sedište Nišavskog upravnog okruga je u Nišu ul.Strahinjića bana bb.

 

понедељак, 15. септембар 2014.

Poseta potpredsednika Vlade i ministra državne uprave i lokalne samouprave Nišavskom upravnom okrugu 12.09.2014.godine

 

kori_i_nacelnik_1a kori_nacelni_2a

Dr Kori Udovički je razgovarala sa ljudima kojih se zakoni koje donosi ovo Ministarstvo najviše tiču navela je  da želi da čuje njihove sugestije i predloge u vezi sa svim aktivnostima koje Ministarstvo sprovodi i ima u planu. Bilo je reči o zakonskim rešenjima koja su prošla javnu raspravu: Nacrti zakona o izmenama i dopunama zakona o lokalnoj samoupravi, o komunalnoj policiji i Nacrt zakona o zaposlenima u AP i JLS, ali i o Nacrtu zakona o inspekcijskom nadzoru koja će da omogući bolju koordinaciju svih inspekcijskih službi, i putem kojeg će se efikasnije suzbijati siva ekonomija.

Potpredsednica je predložila da se oformi Radna grupa koja bi uključila predstavnike JLS i Stalnu konferenciju gradova i opština kako bi se rešila sporna pitanja koja se danas ističu u razgovorima, posebno oko Uredbe o novom zapošljavanju. Udovički je izrazila razumevanje za probleme koje je donela Uredba o postupku za pribavljanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje kod korisnika javnih sredstava, te je stoga objasnila da je pokrenuta inicijativa za izmenu sistema tako da se podstaknu JLS da same restrukturiraju i tako naprave prostor za dodatno zapošljavanje, iako se mora  ograničiti  ukupno zapošljavanje.

 

 

 


четвртак, 11. септембар 2014.

Poseta potpredsednika Vlade i ministra državne uprave i lokalne samouprave Nišavskom upravnom okrugu

Potpredsednica Vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Dr Kori Udovički sutra u petak 12.09.2014.godine posetiće Nišavski upravni okrug i razgovarati sa prisutnima na temu: Zakona o inspekcijskom nadzoru , planovima i zakonodavnim aktivnostima Ministarstva u narenom periodu, finansiranje i raspodela sredstava iz budžeta jedinica lokalne smouprave kao i procesima strateskog planiranja i programskog budžetiranja u okviru lokalnih samouprava....
Sastanak će se održati u sali Nišavskog upravnog okruga.


среда, 10. септембар 2014.

POJAVA VIRUSNE INFEKCIJE „PLAVI JEZIK“ NA TERITORIJI NIŠAVSKOG,PIROTSKOG,TOPLIČKOG,PČINjSKOG I JABLANIČKOG OKRUGA

 pj2

Danas 10.09.2014. u sali Nišavskog upravnog okruga održan je sastanak na kome su prisustvovali načelnici upravnih okruga Pčinjskog, Pirotskog, Topličkog, Jablaničkog i Nišavskog okruga, načelnici veterinarskih inspekcija ovih pet okruga,direktor Veterinarskog specijalističkog instituta iz Niša Miloš Petrović, direktor Uprave za veterinu Ministarstva za poljoprivredu i zaštitu životne sredine Dejan Bugarski sa saradnicima. Tema sastanka je epidemije virusne infekcije tzv. „Plavi jezik" koja napada preživare. Ova veoma ozbiljna situacija i ozbiljna bolest pojavila se na teritorijijama opština svih pet okruga, koja za posledicu ima gubitak i uginuće životinja (koza,ovaca,goveda), bolest nije opasna po ljude ali pričinjava velike materijalne štete.
Na ovom sastanku dogovoren je način na kojiće se zaustaviti širenje opake bolesti a učešće pored Uprave za veterinu Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine uzeće i Regionalni veterinarski institut, lokalna samouprava, veterinarske stanice i ambulante na području opština Pirotskog, Jablaničkog,Pčinjskog,Topličkog i Nišavskog okruga.


понедељак, 08. септембар 2014.

POSETA MINISTARKE MINISTARSTVA POLjOPRIVREDE I ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE PROF. DR SNEŽANE BOGOSAVLjEVIĆ-BOŠKOVIĆ NIŠAVSKOM UPRAVNOM OKRUGU

  necelnik_3 Dana 05.09.2014.godine, (petak) ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine, prof.dr Snežana Bogosavljević - Bošković, sa svojim saradnicima obišla je Nišavski upravni okrug. Domaćin ovog skupa je bio načelnik Nišavskog upravnog okruga, dr Aleksandar Cvetković, a prisustvovali su ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine, prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković,sa svojim saradnicima, gradonačelnik Grada Niša, prof.dr Zoran Perišić i pomoćnik gradonačelnika za poljoprivredu prof. Jovan Stojković,predsednici opština Nišavskog upravnog okruga Gadžin Han, Merošina, Doljevac, Svrljig, Aleksinac, Ražanj, dekan Fakulteta Zaštite životne sredine, prof.dr Ljiljana Živković, predstavnici Regionalne privrede komore Niš i jedan broj privrednika i poljoprivrednih gazdinstava.
U okviru ove posete obišli su opštinu Svrljig, i tom prilikom ministarka je istakla da će to ministarstvo posebnim programima i merama raditi na opstanku i razvoju sela u nerazvijenim područjima.
Ministarka, prof.dr Snežana Bogosavljević - Bošković je najpre razgovarala sa predsednicom Opštine Svrljig Jelenom Trifunović o problemima i potencijalima lokalne poljoprivrede, kao i sa predstavnicima lokalnog Odseka za poljoprivredu i svrljiškim proizvođačima, a potom je, u pratnji načelnika Nišavskog upravnog okruga Aleksandra Cvetkovića i predsednice Opštine, narodnog poslanika i potpredsednika Odbora za poljoprivredu Narodne Skupštine Milije Miletića, i svojih saradnika, u svrljiškim selima Beloinje i Prekonoga obišla i gazdinstva stočara Gorana Vasića i Dejana Mitića.
Nakon Svrljiga, ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine prisustvovala je i sastanku u Nišavskom upravnom okrugu gde se razgovaralo o investicijama u poljoprivredi, odnosno mogućnostima razvoja i smanjenja siromaštva na jugu Srbije, zaštiti životne sredine, implementaciji regionalnog prostornog plana u poljoprivredi, kao i o eksploataciji prirodnih resursa, njihovim mogućnostima i problemima u Okrugu.


понедељак, 08. септембар 2014.

KOLEGIJUM

 Dana 02.09.2014. godine u sali Nišavskog upravnog okruga održan je kolegijum na kome su prisustvovali šefovi Odeljenja i inspektori Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine sa sedištem u Nišavskom upravnom okrugu. Kolegijum je održan u vezi pripreme i organizacije posete ministarke prof dr Snežane Bogosavljević Bošković Nišavskom upravnom okrugu.


понедељак, 08. септембар 2014.

OTVARANjE DEPARTMANA ZA VANREDNE SITUACIJE KRIMINALISTIČKO - POLICIJSKE AKADEMIJE U BEOGRADU PRI FAKULTETU ZAŠTITE NA RADU U NIŠU

 

Dana 28.08.2014. u sali Nišavskog upravnog okruga održan je sastanak sa temom otvaranja departmana za vanredne situacije Kriminalističko - policijske akademije u Beogradu a pri Fakultetu zaštite na radu u Nišu . Sastanku su prisustvovali: načelnik Nišavskog upravnog okruga dr Aleksandar Cvetković, načelnik ŠU Niš Živomir Jovanović, zamenik gradonačelnika Grada Niša g-din Ljubivoje Slavković, dekan Kriminalističko - policijske akademije u Beogradu prof.dr Goran Milošević, redovni profesor na akademiji dr Dragan Ranđelović, načelnik uprave za vanredne situacije u Nišu Žarko Damnjanović, načelnik uprave za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije iz MUP-a Srbije iz Beograda dr Milan Gligorijević. Sastanak je održan radi pružanja podrške projektu od strane grada Niša.

 

 


понедељак, 19. мај 2014.

KOLEGIJUM

Dana 19.05.2014. godine u sali Nišavskog upravnog okruga održan je kolegijum kome su prisustvovali načelnici i šefovi inspekcijskih službi. Načelnik Okruga skrenuo je pažnju inspektorima da budu u pripravnosti zbog vanredne situacije koja je na snazi na teritoriji Republike Srbije. Aktivnije angažovanje inspektora posebno se očekuje kada se voda povuče u svoja korita i kada se stanovništvo bude vratilo u svoje domove.


nisaleksinacdoljevacgadzin-hanmerosinarazanjsvrljig