Мерошина Дољевац Гаџин Хан Ражањ Алексинац Сврљиг Нишка Бања Црвени Крст Палилула Пантелеј

vlada-srbije

bannerskupstina

zaglavlje_1

bannereuprava

portal_javnih_nabavki

NIŠAVSKI UPRAVNI OKRUG

logoUpravni okrug je područni centar državne uprave koji obuhvata okružne područne jedinice svih organa državne uprave koje su obrazovane za njegovo područje. Nišavski okrug Niš je osnovan 1992 godine na osnovu Uredbe o načinu vršenja poslova ministarstva i posebnih organizacija van njihovog sedišta("Službeni glasnik RS" broj 3/92) a njegova transformacija u Nišavski upravni okrug je izvršena na osnovu Uredbe o upravnim okruzima("Sl.glasnik RS"broj 15/06).Nišavski okrug čine grad Niš i opštine Aleksinac, Doljevac, Merošina, Ražanj,Gadžin han i Svrljig kao i gradske opštine Medijana, Pantelej, Crveni krst, Palilula i Niška banja. Sedište Nišavskog upravnog okruga je u Nišu ul.Strahinjića bana bb.

 

среда, 21. јануар 2015.

ODRŽANA PETNAESTA REDOVNA SEDNICA OKRUŽNOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE NIŠAVSKOG UPRAVNOG OKRUGA

U sredu 21.01.2015.g. održana je petnaesta redovna sednica Okružnog štaba za vanredne situacije. Na dnevnom redu sednice razmatrao se godišnji Izveštaj o radu za 2014. godinu, kao i predlog Godišnjeg plana rada Okružnog štaba za vanredne situacije NUO za 2015. godinu. Takođe je bilo reči o Izveštaju o planiranju, prikupljanju i utrošku sredstava iz budžeta grada Niša i jedinica lokalne samouprave na teritoriji Nišavskog upravnog okruga, za sprovođenje mera i zadataka u vanrednim situacijama za 2014. godinu.

 


среда, 21. јануар 2015.

KOLEGIJUM

U sali Nišavskog upravnog okruga je u ponedeljak 19.01.2015.g. održan kolegijum načelnika i šefova inspekcijskih službi. Osnovna tema ovog kolegijuma bila je reforma državne uprave i problemi koji nas očekuju u godini reforme. Prvi aspekt kolegijuma bio je novi Zakon o inspekcijskom nadzoru koji tek treba da bude usvojen. Drugi aspekt sastanka bio je racionalizacija kadrova i biološki odliv inspektora. Kao treća tema bili su materijalni uslovi u okolnostima štednje, kao i upoznavanje Okruga tj. načelnika Okruga sa problemima nastalim novim odlivom radnika. Svi su složni u nastajanju da oblikuju buduće aktivnosti u ovoj godini, kao i da se na vreme prepoznaju problemi koji nastaju i koji će nastati usled reforme državne uprave koja je u toku.

 


понедељак, 05. јануар 2015.

ZAVRŠNA KONFERENCIJA

zavrsna konferencija_0942sajtTradicionalno je i ove godine na završnoj konferenciji načelnik Nišavskog upravnog okruga dr Aleksandar Cvetković sumirao utiske šta je to obeležilo 2014. godinu, šta je to što je Okrug uradio, kao i koji su planovi za 2015. godinu. Načelnici i šefovi inspekcijskih službi, načelnik Policijske uprave Niš, direktor Rusko srpskog humanitranog centra su zajedno sa ostalim gostima prisustvovali dodeli zahvalnica i ručnih satova istaknutim policajcima, pripadniku žandermerije, članu Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu, kao i fotoreporteru Narodnih novina. Načelnik Aleksandar Cvetković istakao je da u teškoj godini koja je za nama ne smemo zaboraviti na one službenike koji su u nezapamćenim poplavama dali svoj doprinos kao i da su doprineli očuvanju reda i mira i sveobuhvatnoj bezbednosti u gradu u 2014-oj.

 


понедељак, 29. децембар 2014.

POTPISAN MEMORANDUM O SARADNjI

 

projekatU Nišavskom upravnom okrugu potpisan je Memorandum o saradnji pet Okruga- Nišavskog, Pirotskog, Pčinjskog, Jablaničkog i Topličkog upravnog okruga i dve nevladine organizacije „Media centar" i „Plant". Ovim Memorandumom potvrđuje se spremnost potpisnika da učestvuju u zajedničkoj realizaciji projekta ''Saradnja građana i javne administracije za bolji kvalitet života'' čija se realizacija planira tokom 2015. i 2016. godine na teritoriji Nišavskog, Jablaničkog, Pčinjskog, Pirotskog i Topličkog okruga. Radnom sastanku prisustvovao je i državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak koji je podržao apliciranje ka UNDEF-u, kao i dalju saradnju svog Ministarstva sa organizacijama civilnog društva. Prisutni su prepoznali potrebu za međusektorskom saradnjom svih uključenih zainteresovanih strana, a u susret primeni Strategije uprave koja će biti usvojena 2015. godine. Na ovaj način će Nišavski upravni okrug na čelu sa Aleksandrom Cvetkovićem započeti pilot projekat koji će uz podršku Ministarstva moći da se proširi i implementira u svih 29 Okruga u zemlji.

 


понедељак, 15. децембар 2014.

SUMIRANjE REZULTATA RADA SRPSKO RUSKOG HUMANITARNOG CENTRA

rusi3rusi4Međunarodnim sporazumom osnovan je Srpsko ruski humanitarni centar koji ima za cilj da u sve učestalijim vanrednim situacijma, usled loših vremenskih prilika obezbedi pomoć u vidu opreme i stručnosti ruskih spasilaca. Sumiranju rezultata rada i prezentaciji SRHC prisustvovali su predstavnici stranih ambasada, članovi Vlade Republike Srbije ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar bez portfelja zadužen na vanredne situacije Velimir Ilić, rukovodioci Sankpeterburškog Univerziteta državne vatrogasne službe MČS Rusije, predstavnici međunarodnih  i regionalnih organizacija, rukovodioci spasilačkih služba Balkanskog regiona, rukovodioci lokalnih samouprava i mnogobrojni novinari. Nakon što su sumirani rezultati rada Srpsko-ruskog humanitarnog centra za 2014. godinu i predstavljeni zadaci za 2015. godinu, učesnici skupa obišli su magacine RSHC u kome su smešteni kapaciteti Centra i to desetak najsavremenijih vatrogasnih vozila marke „man" , saniteti, koji se očas posla pretvaraju u mini ambulante, i šatori sa mini pećima u kojima je toplo kao u banji dok je napolju ciča zima, još su jedan od aduta centra za pružanje pomoću ugroženom stanovništvu. Zatim, desetak novih terenaca „lada niva" koji su spremni za pokret ukoliko situacija to naloži, a spasiocima su na raspolaganju na desetine čamaca i kamp šatora, 1.500 kompleta metalnog posuđa, hidraulični alat za hitne intervencije, oprema za pumpe, aparati za grejanje, montažni stolovi i stolice,  generatori kapaciteta 120 knj, koji je skoro korišćen, prilikom poslednje vanredne situacije u Majdanpeku za elektrifikaciju lokalne bolnice, dok je još jedan takav uređaj bio isporučen Šapcu. Beogradskom Vatrogasnom bataljonu predat je daljinski upravljač specijalnog vatrogasnog robota koji štedi ljudske živote i radi na hemijski ugoroženim kompleksima. Još jedan takav robot ostaje u Nišu, rečeno je prikom obilaska i upoznavanja sa humanitarnom funkcijom Centra.

 


петак, 12. децембар 2014.

MEĐUNARODNI NAUČNI SKUP O REGIONALNOM RAZVOJU

 

beogradU organizaciji Nacionalne agencije za regionalni razvoj 11. i 12. decembra je u Sava centru u Beogradu održana Međunarodna naučna konferencija o regionalnom razvoju. Ovom naučnom skupu prisustvovao je i načelnik Nišavskog upravnog okruga dr Aleksandar Cvetković. Cilj ovog dvodnevnog skupa je da ukaže na potencijale regiona u funkciji razvoja Srbije i putem kojih praktičnih rešenja se mogu realizovati razvojni projekti u oblasti regionalnog razvoja. Na Konferenciji su učestvovali predstavnici Vlade Republike Srbije, predstavnici državnih  institucija i regionalnih razvojnih agencija Zapadnog Balkana, Evropske Komisije, evropskiuh finansijskih institucija, međunarodni donatori, predstavnici lokalnih samouprava, akademske zajednice i nevladinih organizacija. Teme Konferencije su bile Politika regionalnog razvoja - Naučna utemeljenja i empirijski rezultati, primeri dobre prakse regionalnog razvoja, primena regionalne politike, industrijski razvoj i regionalna politika. Međunarodni izvori finansiranja i način korišćenja međunarodnih fondova, kao i podrška i jačanje uloge lokalne samouprave u korišćenju istih, bila je jedna od od važnijih tema ovog naučnog skupa.

 


петак, 05. децембар 2014.

PRIJEM MUŠKE KOŠARKAŠKE REPREZENTACIJE PRVE NIŠKE GIMNAZIJE "STEVAN SREMAC"

kos1kosarkasiKošarkaši Prve niške gimnazije „Stevan Sremac" osvojili su prvo mesto na državnom takmičenju u Vršcu. Nakon osvajanja prvog mesta na međuokružnom takmičenju, pobedivši ekipu iz Kruševca i Prokuplja, plasirali su se u finale i ubedljivim rezultatom savladali ekipu ETŠ „Rade Končar" iz Beograda. Prvak Srbije je tokom dva dana na takmičenju u Vršcu trijumfovao na 4 utakmice, a u aprilu 2015. godine ih očekuje Svetsko prvenstvo koje će biti održano u Francuskoj, u gradu Limož. Tim povodom načelnik dr Aleksandar Cvetković ugostio je zlatne košarkaše i podelio im prigodne poklone, rekavši da sve čestitke pripadaju Nikoli Spasovu, Milanu Surliću, Aleksi Stepanoviću, Petru Bursaću, Aleksi Džuniću, Vojislavu Iliću, Dušanu Šćekiću, Miši Milojeviću, Filipu Miloševiću, Stefanu Radojkoviću, Rilak Luki i Ranđelović Veljku. Ovu zlatnu ekipu predvodila je profesorka gimnazije Marina Milojević, koja je istakla da ova medalja zauzima posebno mesto u njenoj dugogodišnjoj košarkaškoj karijeri. Ispred gimnazije „Stevan Sremac" i državnih prvaka, profesorka Marina Milojević uručila je dres sa potpisima svih igrača načelniku Okruga.

 


nisaleksinacdoljevacgadzin-hanmerosinarazanjsvrljig